Sygeplejestudie

2. semester som sygeplejestuderende

fjernundervisning2. semester som sygeplejestuderende nu ovre. Her kommer en opsummering på mit 2. semester. 2 semester startede ud med 10 ugers praktik på en medicinsk afdeling. Frustrationen over at blive smidt ud i praktik uden teori for 2 semester spredte sig hurtigt blandt os sygeplejestuderende, da der ikke helt var en forventnings afstemning mellem skolen og klinisk vejleder over hvad vi skulle have af faglige kompetencer.

Af skade bliver man klog, men sjældent rig

Under min praktik lærte jeg nogle anden semester studerende at kende, som jeg i dag går på hold med. Det var rart at have nogen i praktikken at dele sine frustrationer med. Jeg lærte også under min praktik et fantastisk menneske at kende, men efter vi har mødtes privat til en kop kaffe, ønskede vedkommende ikke at være en del af mit privatliv. Jeg må accepter vedkommendes valg selvom der er et hårdt slag, at blive valgt fra som den der ikke er god nok. Hvilket gør mig endnu mere påpasselig med, at lukke nogen ind i mit privatliv igen. Jeg kan ikke tvinge andre til at kunne lide mig. Og må tage det med mig som en erfaring om, at man kun kan se folk til tænderne.

Eksamen

Da de 10 ugers klinik var overstået og forudsætningskravet for at måtte gå til eksamen var bestået, ventede den afsluttende eksamen. 2 ugerne med intens læsning og en eksamen, der gik supper kunne jeg ånde lettet op. Det var faktisk at holde 14 dages fri og tænke på, at det første år ud af 3 var klaret og hvor meger, jeg havde lært på et år.

Det som jeg har sværest ved er at skulle omstille mig hele tiden. Når man endelig er ved at føle sig lidt kendt på afdelingen osv. er det videre. Enten på skolen eller i en anden klinik. Praktikkerne er hårde, da vi møder 7-15 hver dag og derudover hele tiden være reflekterende ift. egen læring, dokumentere alting og læse litteratur ved siden af. Nu kan jeg snart se afslutningen på 3. semester. Hvordan 3 semester er fortæller jeg om i et andet indlæg. Det trækker tænder ud på alle tænkelige måder.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply