Hverdagslivet, Sygeplejestudie

1. semester som sygeplejestuderende er ovre

1. semester1. semester som sygeplejestuderende nu ovre. Her kommer en opsummering på mit 1. semester på godt og ondt. På 1 semester var der 3 ugers praktik. Spørger du mig kunne det klares på 3 dage.
Jeg var på en medicinsk afdeling. Uden at gå alt for meget i detaljer, fandt jeg ret hurtigt ud af, at det slet ikke var en afdeling for mig. Det meste af tiden gik med jeg sad og gloede på at dem jeg fulgtes med dokumenterede.

1. semester Praktik

Min første praktik var jeg temmelig frustreret over, da der ikke styr var på ret meget og vi var for mange elever, hvis du spørger mig. Det virkede temmelig ustruktureret mht. opgaver. Da der kom nogle nye 2 semester studerende som skulle begynde deres praktik blev vi første semester “glemt“. Det meste af praktikken var min vejleder syg og der var ikke rigtig styr på noget mht. læringsmål og følte ikke jeg arbejde for at nå mine mål. Og følte min praktik blev godkendt uden tøven, hvilket gjorde mig frustreret. Da jeg ikke lære noget ved at sidde og kigge, men skal have det i hænderne og lære, drage min egen erfaring. De fokuspunkter og mål der var for 1. semester var virkelig svære at få øje på i min første praktik.

Det social på studiet blev ødelagt fra starten pga. de ugennemtænkte convid restaktioner. Vi fik kun hjertelunge redning, da det var et krav fra sygehusenes side. Gennem semesteret har vi har knoklet med diverse opgaver og været meget isoleret med vores studiegrupper. Er glad for jeg er i en god studiegruppe, hvor vi ikke har konflikter, som andre grupper. Vi gør hinanden stærkere og holder hinanden i gang, når det hele føles overskueligt og supplerer vi hinanden godt. Vi snakker med hinanden under vores praktikker og støtter hinanden, hvis noget er svært osv.
Det betyder noget, at have nogen at læne sig op ad og udvikle sig sammen med. Hvordan anden semester bliver, er ikke til at vide. Men håber at anden praktik bliver bedre første praktik, da jeg har fået grønt lys fra et andet sygehus, som jeg selv har fundet en praktikplads på, at blive overflyttet fra det sygehus, hvor jeg havde min første praktik. Jeg har en god fornemmelse i maven for denne praktik, nu hvor jeg ikke skal være samme sted som i 1 praktik. 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply