Hverdagslivet, Sygeplejestudie

De første 2 måneder på sygeplejeuddannelsen.

2 måneder på sygeplejeuddannelsenFor ca. 2 måneder siden, jeg startede på sygeplejeuddannelsen. På den ene side, syntes jeg, at jeg lige er startede og på den anden side føles det som om, jeg har været i gang i flere år. 🙂 Har været heldig, at komme i en god studiegruppe fra starten, hvor vi alle klinger godt sammen, hvilket er dejligt. 🙂

2 måneder med en massen viden.

De seneste 2 måneder er jeg blevet meget klogere på f.eks. hvorfor kroppen reagerer, som den gør. Jeg syntes det er spændende både at få opdateret gammel viden, men også at lære noget jeg ikke viste i forvejen.
Noget af vores litteratur er svært, måske fordi jeg har forsøgt på, at huske det hele. Som vores underviser sagde “vi skal fokuser på, at forstå det vi læser om, for vi kan ikke huske det“. Jeg forsøger at hænge i, så godt jeg kan og har en tro på, at det hele giver mening, til eksamen. For mig er det ikke vigtig, at få top karakter i alle eksamener, men derimod at have fokuser på at være til stede i undervisningen. Frem for at have fokus på et tal, der sættes på min øjebliks præstation. Jeg er i gang med den her uddannelse for min egen skyld – ikke for at imponere nogen. Jeg stiller spørgsmål til det, jeg ikke forstår, reflekterer over det, jeg møder, hører og ser. Jeg skammer mig ikke over, at jeg er gør noget ud af at lave mine lektier. I folkeskolen fyldte det en del, fordi jeg blev mobbet med at være en stræber, fordi jeg altid lavede mine lektier. I min verden er der ikke noget galt i at lave sine lektier og være engageret i undervisningen. Jeg vil kalde det ansvar for egen læring.

Den røde tråd

Endelige er den røde tråd mht. studieplan og læring kommet til syne, hvilket frustrerede mig i starten. Nu giver det mere mening, at vi skal læse det vi nu skal. Jeg er overbevist om, at det hele nok skal gå. Og alligevel er jeg “angst” for, at det hele stopper til eksamen, hvor jeg opdager, at jeg er blank i hovedet og ikke har fattet en bjælde. Jeg har genoptaget en gammel tradition fra, da jeg tog HF og min anden uddannelse. Når det går godt med en aflevering, praktik mm belønner jeg mig selv med en aften, hvor jeg laver noget god mad. Den tradition har jeg tænkt mig, at bruge for, at holde mig motiveret gennem studiet. Den virkede sidst, så den kan vel bruges igen. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply