Hverdagslivet, Sygeplejestudie

Fjernundervisning – Gode råd.

fjernundervisningFjernundervisning udbydes på mange uddannelser efter hånden. Jeg læser sygeplejeske via fjernundervisning og i dette indlæg vil jeg dele lidt af de erfaringer jeg har gjort mig. At læse via fjernundervisning stiller krav til, at du tager ansvar for egen læring og kan strukturere din hverdag. Det er ikke unormalt at der er en bred aldersfordeling på videregående uddannelser. Alderen betyder ikke noget på en videregående uddannelse. Her er det din interesse, din lyst og din personlighed, der tæller og ikke dit fødselsår. 😉

Gode råd til fjernundervisning

Zoom: Bruges til virtuelle undervisning, hvor der både er voice chat, skrive chat, grupperum osv. Nogle underviser vil gerne have man har sit webcam tændt. Her har jeg sparet webcam væk, da det ikke er relevant i min dagligdag. Gør op med dig selv om du vil spilde 500 kr. På zoom kan du sløre din baggrund bag dig, hvis du ikke ønsker fx. at vise familien på cam eller dit hjem frem eller hvad det nu måtte være. Mange på mit hold bruger denne funktion.

Bøger til studiet: Sørg for, at have den seneste nye udgave af bøgerne. Er du til fysisk bøger kan det oftest betale sig, at købe dem via fagforeningen. Der findes dog brugt bøger markedet, men vil ikke anbefale det, da der findes mange svindler. Er du til online bøger, kan der spares en del ved at købe bøger til fx pcer og ipad. Lur ud på litteratur listen om der skal bruges 1-2 kapitler i en bog og kopier dem evt. på biblioteket. Nogen gange lægger underviser kopier ud.

Studiestart prøven: Prøven handler om generel info i forbindelse med studiestart. Der er intet fagligt i den. Spørgsmålene omhandler bare hvordan man ser sig selv som sygeplejerske og lidt om skolen. Ingen grund til at bekymre sig om den 🙂 Den eneste grund til du skal lave den prøve, er for at se om du er studie aktiv. En god måde hvis du spørger mig, til at få smidt de studerende ud, der ikke vil uddannelsen og pladsen kan blive givet til studerende, der gerne vil uddannelsen.

Hjemmesider mm
Highlight er en god hjemmeside at bruge de 100 kr om månden på. Du får forklaret dit pensum i videoer. Det som er kompliceret i undervisningen opleves simpelt og logisk i videoerne med super understøttende tegninger. Det har helt klart været en hjælp for mig.
Referencer: Når vi skriver opgaver skal vi lave reference lister. Skolen anbefaler fx. Harvard. Jeg bruger selv word og du kan finde en trin for tin vejledning til referencer i Word her

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply