Hverdagslivet, Mine tanker

TFT behandling slut, hvad nu?

TFT behandlingSom nogen ved har jeg gået til TFT behandling, men pga. corona og de restreaktioner der fulgte med corona er flere af min behandlers klienter skræmt væk. Derfor har min behandler har valgt, at lukke sin praksis. Det er selvfølgelig lidt trist, at jeg ikke har min behandler mere, da hun har været en stort hjælp i mit liv. Men jeg kan til fulde forstå min behandler, at hun vælger at lukke sin praksis, frem for at ende ud i en kæmpe gæld. Min behandler var ikke den type behandler, der sad og holdte øje med om tiden var gået. Og anbefalede mig bøger mm. Bogen “Fængslende tanker” har jeg haft meget glæde af for at forstå mine tanker. Nu kan jeg stå på egen ben, da jeg gennem 5 år fået en masse gode værktøjer, som jeg kan bruge i hverdagen. Så jeg frygter ikke for at læsset vælter, da jeg er “klædt på” til at stå på egen ben.

Fra offentlig behandling til det private.

I psykiatrien indså jeg hurtigt, at det psykiatriske system ikke kunne hjælpe mig, kun trække mig ned. For at komme ovenpå gik jeg mine egne veje, da jeg følte ikke, at jeg blev hørt og havde ingen medindflydelse min egen behandling. Jeg var/er forarget over den skødesløse overmedicinering. Og undren mig over den lemfældige behandling, som mange er udsat for. Jeg stoppede fra dag til en dag med medicinen og gik over i det private og fik TFT behandling. Jeg har siden klaret mig bedre, end hvis jeg var blevet hængende. Jeg er medicinfri på 5 år og har lært en masse om mig selv, som medicin ikke kan. Hvis jeg var blevet i det offentlige ville jeg i dag have haft et liv på piller og en temmelig forringet livskvalitet.

Hvad har jeg lært i min TFT behandling

Da jeg startede TFT behandling var noget af det jeg kæmpede med: lavt selvværd, at være uønsket, var anderledes og forkert. (du kan læse mere uddybende under “De usynlige ar“, hvad jeg har arbejdet med i TFT) Jeg har lært, at finde mine værdier og har ikke brug for bekræftelse 24/7. Jeg kender mit værd og ved, hvad jeg er god til og stoler på, at mine styrker skinner igennem. Har fået en “no bulshit limits” i forhold til mange ting. Jeg har ikke brug for drama og da slet ikke andres drama med konflikter, negativ energi osv. Derfor vælger jeg usunde relationer fra. Som fx. arrogante mennesker, der elsker at være negative om deres medmennesker eller taler nedværdig til andre i sociale sammenhæng for at kompenser for deres ekstrem usikkerhed hos dem selv.

Mit fokus er blevet, at søge imod sunde relationer, der respekterer sine medmennesker. Og mener andre mennesker er ligeså meget værd som en selv. Hvilket giver energi til at holde den positive tankegang. Som jeg efterhånden er ved at få til fordel for at være negativ og ulidelig, at være sammen med. Mit kontrol gen vil gerne stikke hovedet frem og er noget jeg arbejder med hverdag. Jeg arbejder med, at træk elastikken lidt mere ud, så jeg bliver lidt mere fleksibel. Hvilket jeg er blevet bedre til det med de mennesker jeg er tygge ved. De får lov, at komme ind på mit “helle“, og jeg kan slappe af i relationen uden det er utrygt.

Vejen tilbage

Jeg mener, at vi som menneske selv har et ansvar for vores handlinger. Fordi man har haft en dårlig barndom, blevet behandlet dårligt som voksen. Er det ikke ok, at behandle andre dårligt. Vi har som menneske et ansvar for, at arbejde med vores destruktive mønstre og hele tiden være bevist om. Hvad der kan være uhensigtsmæssigt i relationen til andre mennesker. Når du når til den erkendelser, hvor du kan indrømme dine egne problemer overfor dig selv, og se en behandler som en forlængelse af dig selv. Så er der håb for at du kan får et liv med en forbedret livskvalitet, som giver mening for dig.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply