Mine tanker

At være introvert.

At være introvert.Hvis man møder mig i “professionel” sammenhæng, vil man ikke gætte, at jeg er introvert. Når andre sætter ord på mig, nævner de ofte ord som viljestærk, selvsikker. Ord som jeg aldrig ville bruge om mig selv. Jeg er godt klar over, at jeg ofte fremstår sådan. Men det er ikke noget, der kommer af sig selv, det er noget jeg arbejder med hver dag.

Bryder mig ikke om smalltalk

Når jeg træder ind i et rum, med mange mennesker jeg ikke kender, har jeg allermest lyst til at kravle ned i et musehul. For at skjule for omverden, at jeg ikke er normal. Hvilket jeg tror er en dansk mentalitet, at man føler sig mindreværdig, hvis nogen er anderledes end flertallets normer, når fx. en introvert bevæge sig uden for hyggesfæren med kolonihaver, grillpølser og dannebrog. Men tvinger jeg mig selv til; give hånd, kigge i øjnene og smile. Jeg er ikke særlig glad for smalltalk. Undgår situationer, hvor jeg skal smalltalke. fx. Rustur på en ny uddannelse, teambuilding på arbejdet eller familiekomsammener kan få min mave til at vende sig. Mange, der er introvert har lært at agere i smalltalke-fora, men det er ikke noget, vi nogensinde kommer til at bryde os om.

Introvert hader ikke andre mennesker

Jeg har ofte følt mig misforstået som snobbet og ligeglad. Men sandheden er, at hvis emnet er for overfladisk mister jeg interessen. Hvem syntes det interessant at høre på en der har brug for at føre sig frem, for at dække over deres egen skrøbelighed. Introvert eller ej, så er arrogante mennesker trættende i længden. Bliver jeg udfordret på det intellektuel plan, så skal du opleve en talende introvert. At være introvert handler ikke, om man fungerer socialt. Er god til at få venner, eller om man er populær på sin arbejdsplads. Det handler om, at introvert hurtigere bliver socialt overstimulerede end ekstroverte og derfor ikke kan være ligeså længe sammen med andre mennesker.

Arbejder bedst alene

Hver dag “på farten” er en udfordring for mig, da det kræver mere energi for mig, end for dem der er ekstroverte. Jeg kan sagtens fungere i gruppesammenhænge på studie eller arbejde – men bliver hurtigt træt, fordi det at være sociale dræner for energi. Derfor foretrækker mange introverte at arbejde for sig selv, så de har mere overskud til den opgave, de sidder med. Jeg nyder stille, indadvendte aktiviteter. Aktiviteter der kun behøver mit eget selskab. Det kunne være at skrive, at læse, tegne, at gå tur. osv.
På trods af jeg er uddannet i et felt, hvor jeg er på, og afhænger af, at jeg er opsøgende. Kunne jeg vælge at have et job, hvor jeg var gemt væk. Men sagen er den, at jeg faktisk godt kan lide det, når først jeg har taget springet ud over kanten. Da det udfordrer mig, selvom det til tider dræner mig, fordi det kræver min energi.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply