De usynlige ar

At bryde med familien

Bryde med familienAt bryde med familien er ikke altid nogen nem beslutning. Svære familierelationer har eksisteret siden Adam og Eva blev forældre. At bryde forbindelsen med sin familie er et sårbart emne. Heldigvis er det ikke så tabubelagt, som det har været.

Der er trist, at familien ikke ved, at fx. min datter er blevet student. Selvom det er mig, der har valgt, at bryde med familien og derved fravalgt kontakten. Rammer det hårdt i tilfælde som dette, at jeg stort set er familieløs i den traditionelle forstand. Det er sørgeligt – alt det som aldrig var, og aldrig bliver.
Dybest set ved jeg godt, at de er ligeglade. Sorgen handler nærmer om den ligegyldighed og manglende evne til at tage oprigtig del i mit liv og mine glæder. Hvem ville ikke gerne have en kærlig familie, der elsker, støtter og passer på én igennem hele livet? Jeg bliver lidt ærgerlig over ikke at have gode familierelationer. Især til mærkedage, jul og sommerferie bliver jeg ofte trist til mode og føler mig endnu mere alene og familieløs. Selvom det efterhånden er mange år, jeg har været uden familie til højtider og ferier, føler jeg stadigvæk, det er hårdt. Når jeg mærker efter, føler jeg på trods af ensomhedsfølelsen, at det var den rigtige beslutning.

Skal man bryde med familien?

Hvis man skal slå for mange knuder på sig selv for, at tilpasse sig familien, og føler man, at mange af ens egne grænser, bliver overtrådt og man skal give afkald på sin egen integritet for familiens skyld, mener jeg, at man skal tænke over, om man ønsker at risikere at miste sig selv. Det kommer man let til i en kamp, hvor man måske kæmper alene, og flytter grænser, uden at resten af familien tager ansvar for sin del. Jeg mener det er vigtigt, at mærke efter hvad der er rigtigt for, at man kan fungere som menneske. Selvom jeg kan føle mig som den eneste uden familie, er jeg desværre ikke unik og alene om at være i den situation. Alle har en historie at fortælle, og hvordan man oplever familieforhold er individuelt. Det væsentlige må være at være tro mod sig selv i sine beslutninger og træf de valg, der er bedst for DIG.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply