Rosin franskbrød – 287 kcal pr 100 gr.

Skrevet: kategori: Brød og kager

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

rosin franskbrødHjemmebagt franskbrød med rosiner og kardemomme er skønt til en god kop kaffe om eftermiddagen eller til morgenmaden.
Du kan evt. lave en blanding af reven æbler og rosiner og komme i dit franskbrød. Det er kun fantasien der sætter grænsen. I denne opskrift har jeg kun brugt rosiner.

Tørret frugt er blevet en populær spise og sælges under betegnelsen ’Sund slik’. Tørrede frugt som fx. rosiner går under, kan indeholde op til seks gange mere sukker end almindelig frisk frugt. Hvis man for eksempel spiser 100 gram æble, får man cirka 13 gram frugtsukker og i alt 58 kalorier.
Vælger man i stedet at spise tilsvarende 100 gram tørrede abrikoser, får man cirka 66 gram frugtsukker og i alt 296 kalorier. Derfor bør tørret frugt ikke indtages i større mængder, hvis du ønsker at holde vægten eller tabe dig. Når trangen til lidt ekstra og vil forkæle os selv med lidt sødt, vil tørret frugt stadig være et sundere alternativ end almindeligt sukker slik. Men pas på, at den tørrede frugt ikke holder dig fast i sukker trangen!

Hvis du ønsker at tabe dig er rosiner ikke gode i forbindelse med vægttab, at spise løs af, da de indeholder masser af kalorier. Rosiner indeholder godt 300 kcal per 100 gram. Til sammenligning er der 300-400 kcal i 100 gram lakrids, vingummi eller bolsjer; godt 400 kcal i 100 gram flødeboller; 500 kcal i 100 gram popkorn og 600 kcal i 100 gram mørk chokolade. Hvis du fx. bruger lidt rosiner enten på din havergryn eller i din mysli er det et bedre alternativ til sukker. Ifølge sundredstyrhelsen anbefaling tæller tørret frugt ikke med i de 6 om dagen, men er et bedre alternativ til slik.

Ingridigenser til rosin franskbrød

1 dl mælk
1/2 dl vand
25 gr gær
50 gr smør
50 gr sukker
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk salt
2 æg
100 gr rosiner
400 gr hvedemel

Fremgangsmåde

Lun mælk og vand og smelt smørret heri. Opløs gær i blandingen og tilsæt sukker, kardemomme, salt, sammenpisket æg og rosiner. Tilsæt melet og ælt dejen godt. Bruger du en køkkenmaskine, kommes alle ingredienserne i røreskålen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ved stuetemperatur, ca 1 time. Ælt dejen godt igennem – form den til et brød og læg den i en franskbrødsform foret med bagepapir. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter, pensl med lidt sammenpisket æg og drys evt. med perlesukker og nøddeflager. Bag brødet ved 175 gr i ca. 45 minutter til det er gennembagt og lyder hult, når man banker forsigtigt i bunden af brødet.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.