Kartoffellasagne – Nem og lækker lasagne.

Skrevet: kategori: Aftensmad

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

KartoffellasagneDenne lasagne med kartofler er lagt sammen med kartofler i stedet for med pasta, men ellers er den inspireret af en ganske almindelige lasagne. Kartoffellasagnen er endvidere velegnet til at lave dagen før, da den dagen derpå kan lunes i mindre stykker.

Når du spiser kartofler opnår du størst mæthed for færrest kalorier. Kartofler er vores vigtigste kilder til C-vitamin, og vitaminerne er der stadig, selvom kartoflerne bliver kogt. Desværre lider kartoflen lidt under sit dårlige rygte om at kartofler feder. Der er ingen ernærings faglige argumenter for, at du ikke må spise kartofler – heller ikke selvom du gerne vil tabe dig. Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser kartofler 4-5 gange om ugen og gerne 200-250 gram pr. person.

Indgridienser til Kartoffellasagne

500 g svine eller oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 glas Dolmio classico
½ liter Karolines Køkken® Let Mornaysauce
1 kg skrællede kartofler
Fremgangsmåde
Svits kødet i ca. 4 min. til det smuldrer og skifter farve. Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 1 min. Tilsæt dolmio sovsen og evt. grøntsager. Skræl kartoflerne og skær dem i skriver.
Fordel ostesauce, kødsauce og kartofler i et ovnfast fad (ca. 6 x 21 x 27 cm) således: Kom ca. 1 dl ostesauce i bunden af fadet. Fordel herpå ca. 2¼ dl kødsauce og kartofler. Fortsæt i nævnte rækkefølge – slut af med det sidste af ostesaucen. Bag lasagnen midt i ovnen ved 200 grader i ca 1 time. Lad den varme kartoffellasagne stå tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min. inden serveringen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.