Madpakkeide karry pastasalat og pasta med grønt

0
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

karry pastasalatPastasalat er en klassisk ret, der er nem at lave. Pastasalat indeholder, som navnet angiver, pasta og “salat”, som kan være i form af de grøntsager m.m. du kan lide.
Pastasalat er en god at bruge i madpakken, en tur i skoven osv., ikke blot fordi det er nemt at lave, men også fordi det rammer de flestes smagsløg.
I begge opskrifter på pastasalt har jeg brugt fuldkornspasat, da fuldkorn indeholder mange kostfibre, vitaminer og mineraler. Fuldkorn mætter rigtig godt. Det betyder, at du spiser mindre og får lettere ved at holde vægten. Desuden er fuldkorn godt for fordøjelsen og holder maven i gang. Når du spiser fuldkorn, er det med til at forebygge bl.a. hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og forskellige typer af kræft.
Sundhedsstyrelsen anbefaler at du spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. Fuldkorn finder du i mad, der er lavet af kornprodukter, hvor hele kornet er taget med. 75 gram fuldkorn svarer fx til 2 dl havregryn og en skive fuldkornsrugbrød.

karry Pastasalat

Dressing:
1 dl creme franiche
1 dl mayonnaise
0,5 tsk. karry
0,5 tsk. salt
0,5 tsk. sukker
1 pakke kyllingbryst i tern
200 g kogte pasta skruer
100 g majs
100 g peberfrugt i tern
100 g agurk i tern
Fremgangsmåde:
Bland ingredienserne til dressingen sammen. Vend kyllingbryst i tern i dressingen og bland den kogte pasta, maj, peberfrugt og agurk i. Stil pastasalaten i køleskabet. Kan med fordel laves dagen før. Servere gerne pastasalaten med evt frikadeller eller groft brød.

Pasta med grønt

400 g kogt pasta
1/2 agurk i tern
100 g Cherry tomater i halve
1 dl hakket purløg
Dressing:
2 spsk. hvid balsamico eddike
1/2 dl olivenolie
salt og peber
Fremgangsmåde
Bland dressing sammen med pasta og grøntsager. Lad pastasalaten trække smag på køl. Bland minifrikadellerne i pastasalaten. Minifrikadellerne kan med fordel laves dagen før. Fx. en rest fra aftensmaden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave A Reply