Kanelkage med kaffeglasur

Skrevet: kategori: Brød og kager

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

kanelkage Kanelkage er en rigtig vinterkage, som er perfekt sammen med en kop kaffe eller te. Siger man kanel, tænker de fleste på det brune, velduftende krydderi vi kommer på risengrøden, eller også tænker du på bagerens kanelsnegle, men kanel kan er fantastisk i kager.
Her får du en opskrift på en dejlig svampet kage, der passer godt ind i julen. Denne opskrift er med kærnemælk. Hvis du enten ikke har kærnemælk eller ikke kan tåle det, kan appelsinjuice være en fantastisk erstatning for kærnemælk. Du kan evt. tilføje 2 dl. gulerod eller rosiner.

Opskrift til kanelkage

120 g smør
400 g sukker
5 dl kærnemælk
75 g hakket chokolade
4 tsk kanel
2 tsk natron
GLASUR:
50 g blødt smør
250 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1/2 dk stærk kaffe
1 spsk kakao

Fremgangsmåde
Smelt smørret og rør det sammen med sukker. Kom kærnemælk i. Tilsæt hvedemel, chokolade, kanel og natron og rør dejen sammen. Kom dejen i en bradepande 22 X 32 cm beklædt med bagepapir. Bag kagen ca 50 min ved 175 grader på anden nederste rille. Rør alle ingredienser til glasuren sammen, til den er jævn og fordel den over kagen, når den afkølet.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.