Kaffe istærte på kiksebund med chokolade

Skrevet: kategori: Dessert

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En god kaffe til en mundlækker kage kan gøre underværker.
Jeg er kaffenarkoman og elsker at eksperimenter med kaffe i kager, is osv. I denne opskrift har jeg brugt kaffe i isen og du kan evt. som jeg har gjort tilsæt lidt baileys. – Brugte ca 1-2 spsk.
Denne sprøde kaffe istærte kan evt. serveres som dessert. Den knasende bund supplereret med den kaffelækre is evt. sammen med friske bær gør denne is-dessert til et sikkert hit i hele familien.

Kaffe istærte

Ingridiser
250 g Digestive-kiks
150 g smør
50 g mørk chokolade
1. spsk instant kaffepulver
4 dl piskefløde
2 æggeblommer, pasteuriserede
1 dl flormelis
Fremgangsmåde:
Beklæd springformen, O 24 cm med bagepapir. Knus kiksene fint, fx ved at lægge dem i en frysepose og slå på dem med en kagerulle. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle lidt af. Hak chokoladen fint. Bland kiks, smør og chokolade grundigt i en skål, og pres blandingen ned i bunden af springformen i et jævnt og glat lag. Stil formen i køleskabet, mens du laver iscremen. Kom kaffen i en kop, og knus den til fint pulver med bagsiden af en ske. Bland fløde og den knuste kaffe i en skal, og pisk det til let kaffeflødeskum. Pisk æggeblommer og flormelis sammen i en anden skål. Vend forsigtigt kaffeflødeskummet i med en ske, så du far en jævn og luftig iscreme. Fordel iscremen oven på kiksebunden i formen. Dæk den med husholdnings film, og stil den i fryseren i mindst 4 timer, gerne til næste dag.
Servering:
Tag kaffe istærten ud af fryseren 20 minutter for servering og pynt evt. med friske bær.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.