Kaffe boller – bløde og smagfulde boller.

Skrevet: kategori: Brød og kager

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

kaffe boller Elsker du boller får du her en god opskrift på nogle dejlige bløde og smagfulde boller, der passer godt til en god kop kaffe. Hjemmebagte boller kan laves i mange variationer ved fx. at tilsætte 1-2 tsk. kardemomme, hakket chokolade eller rosiner eller til jul fx tilsæt lidt kanel. Bollerne er fryseegnet.
Du kan sagtens varme dem, mens de er frosne, men du får det bedste resultat, hvis du tør dem op først og derefter varmer dem.

Ingredienser til kaffe boller ca. 20 stk.

50 g gær
4 dl. lunken mælk
1 æg
100 g blødt smør
60 gram sukker
1 tsk. salt
800 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Lun mælken og opløs gær i den lunkne mælk. Tilsæt æg, blødt smør, sukker og salt, røre det godt sammen. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til dejen er blank og lind, hold evt. lidt af melet tilbage. Lad dejen hæve tildækket i 30 min. et lunt sted. Del dejen i 20 lige store stykker, og form dem til boller. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve tildækket på et lunt sted i 30 min. eller til dobbelt størrelse. Under hævningen penslede jeg bollerne med lidt vand ca 2 gange. Pensl bollerne med æg eller vand.
Bag bollerne ved 220 °C (200 °C i varmluftsovn) i ca. 9-12 min., eller til bollerne er gyldne. Lad bollerne køle af på en rist.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.