Frikadeller i ovn med salat 372 kcal.

1
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 frikadellerFrikadeller har de fleste smagt op igennem barndommen og der findes ikke noget bedre end mors hjemmelavt frikadeller, men lige det med at frikadellerne svømmer rundt i fedt, der står jeg af. Som så mange andre laver jeg frikadeller i ovnen og der kan være flere på samme ”pande”, de passer sig selv så du kan tilberede noget lækkert tilbehør imens, og du sparer også fedtstoffet.
Det gode ved frikadeller er at de kan varieres i det uendelige afhængig af hvad du kommer i farsen, som fx. revet gulerod, krydderurter, hvidløg osv.
Jeg var kørt lidt surt i kartofler og da vi nærmer os den gode tid, hvor der er et bredt udvalg af grøntsager i butikkerne valgte jeg at lave en skål salat til mine frikadeller. Som dressing til min salat rørte jeg lidt cremefraiche med krydreruter. – En sund måde at lave sin egen dressing på, frem for de dressinger der findes i butikkerne, der er fyldt med sukker mm. 😉
Du kan evt. lave kogte kartofler eller lave din egen kartoffelsalat alt efter hvad du har lyst til. Brug evt. overskydende frikadeller i madpakken eller som frikadelle spyd med grøntsager til fx. skovturen mm.

Ingredienser – 4 pers.
750 g svinekød 3-7 %
2 æg
1 dl mælk
1 spsk. mel
1 finthakket løg
¾ tsk. peber
1 håndfuld finthakket persille
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. oregano
120 g fetaost, 5 % – Brugte feta med persille og hvidløg fra arla.
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem til en ensartet fars. Form farsen til frikadeller med spiseske og læg dem på en plade med bagepapir. Jeg formede mine frikadeller med en stor teske, for at frikadellerne evt. kan bruges i salat eller madpakken. Steg dem i 15 minutter – afhængig af størrelsen – ved 220° C (varmluftsovn).

Energi pr. pers. 372 kcal.
Næringsindhold pr. 100 g Protein Kulhydrat Fedt
18,3 g 1,87 g 6,42 g
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.